Paddenstoelen-Koffie-Kick: Drink jij het al?

Het geeft, net als koffie, energie en meer focus, maar dan zonder de cafeïne (want dat t er niet in).

Paddenstoelen-Koffie-Kick: Drink jij het al?

Heerlijk, een kop koffie in de ochtend. Maar door de haat-liefde verhouding die we met cafeïne hebben, zijn er steeds meer mensen die een koffie-detox houden of die soja latte helemaal laten staan. Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei hippe koffievervangers.

Je tijdlijn op social media is gevuld met mensen die genieten van een warm, koffie-achtig drankje. Bij nader onderzoek ontdek je dat veel mensen zich lovend uitlaten over paddenstoelenkoffie.

Heb je bijvoorbeeld al gehoord van Magic Medicinal Mushroom Coffee?

Geen zorgen, je gaat echt geen rare dingen zien van deze paddenstoelen koffie, maar dit drankje kan wel je focus en concentratie verbeteren. 

Wat is paddenstoelenkoffie?

Paddenstoelenkoffie is een soort “koffie” die wordt gemaakt op een manier die vergelijkbaar is meteen kopje traditionele koffie - maar in plaats van koffiebonen of gemalen koffie, wordt het gemaakt met medicinale paddenstoelen die zijn geplukt, gedroogd en vermalen tot een poeder.

Waar wordt paddenstoelenkoffie van gemaakt?

Paddenstoelenkoffie wordt gemaakt van mengsels paddenstoelenextracten, in het bijzonder medicinale paddenstoelen.

De meest populaire paddenstoelen in "koffie"melanges zijn meestal:

 • REISHI – PADDENSTOEL VAN ONSTERFELIJKHEID

Reishi valt onder de ‘spirituele voeding’. Deze paddenstoel stimuleert je immuunsysteem, is rijk aan antioxidanten en balanceert je hormoonhuishouding. Ook brengt Reishi je mind en ziel in balans. Vandaar: voeding voor de geest. Reishi is de meest onderzochte paddestoel door de wetenschap en is populair in de Chinese geneeskunde.

 • CHAGA – KING OF THE MUSHROOMS

Inheemse stammen in Oost-Azië gebruiken deze medicinale berkenweerschijnzwam (ofwel Chaga) al eeuwen. Chaga groeit op berkenbomen en is rijk aan antioxidanten, zink, B-vitaminen, enzymen en mineralen. Er wordt zelfs gezegd dat deze paddenstoel kanker helpt voorkomen vanwege de hoge ontstekingsremmend werking. Ook reguleert chaga je immuunsysteem en kun je deze paddenstoel inzetten als adoptogeen om je lichaam beter te laten omgaan met stress en ziekte. De ORAC waarde (oxygen radical absorbance capacity) is gigantisch hoog. Dit betekent dat de paddenstoel veel levenskracht bezit.

 • LION’S MANE – VOOR SLIMMERIKEN

Dit is een paddenstoel die al heel lang gebruikt wordt in Japan als gezondheidsbooster én ter ondersteuning van de hersenfuncties. Lion’s Mane (‘leeuwenmanen’) zet je hersenen aan tot het aanmaken van meer NGF (zenuwgroeifactor). Deze neuropeptiden zorgen voor de productie, groei en het onderhoud van neuronen in de hersenen. Lion’s Mane wordt o.a. ingezet bij het behandeling van Alzheimer en Parkinson.

 • CORDYCEPS – DÉ VERJONGINGSPADDESTOEL

Deze gekke sliertjes zorgen volgens de Chinese geneeskunde voor meer energie en een beter uithoudingsvermogen. Dit krachtpatsertje versterkt de nieren, bevordert de Yang (mannelijke energie), voedt de longen met Yin energie én verhoogt de longcapaciteit. Ook geeft Cordyceps je immuunsysteem een boost en heeft het een adoptogene werking op het lichaam. Verhoogt de fysieke, seksuele, mentale en creatieve energie. Als atletische tonic vitaliseert Cordyceps de fysieke energie, verhoogt het de longfunctie en het uithoudingsvermogen en helpt bij het opbouwen van de spieren.

Aangezien cordyceps een adaptogeen is, en dus geen pepmiddel, veroorzaakt het geen pieken of plotselinge dalen in je energieniveau.

 • HE SHOU WU – VITALITEITS BOOSTER

Deze medicinale zwam bevordert de meest basale energie in het lichaam: de Yin energie. Ook helpt He Shou Wu je skelet, spier- en zenuwstelsel aan meer vitaliteit. He Shou Wu helpt om het bloed op te bouwen en bevat superoxidedismutase. Dit is een belangrijke antioxidant waarmee vrije radicalen onschadelijk worden gemaakt. Superoxidedismutase helpt de functie van de lichaamscellen te onderhouden en beschermt tegen DNA-schade. Nog een aantal voordelen van deze vitaliteits booster: anti-aging, longevity, bevordert vruchtbaarheid en balanceert de hormoonhuishouding.

Helaas kun je niet zomaar een paar paddenstoelen in je plantaardige melk gooien en klaar is Kees (want dat zou, nou ja, niet zo slim zijn). De paddenstoelen die gebruikt worden ondergaan een droog- en extractieproces om de heilzame stoffen eruit te halen, die vervolgens in poeders worden gemengd.

Adaptogenen

De Chinese geneeskunde maakt al heel lang gebruik van adaptogenen, wat een mooie naam is voor onder andere kruiden en paddenstoelen. Adaptogenen vormen een categorie aan geneesplanten met een bijzondere werking; ze ondersteunen het aanpassingsvermogen van de mens aan allerlei veranderende omstandigheden, met name stresssituaties.

Dus het idee om paddenstoelen aan je leefstijl toe te voegen ter bevordering van je welzijn is niet echt nieuw.

Dus is dit type `koffie` het magische drankje waar we op hebben gewacht?

Nog meer gezondheidsvoordelen

Wist je dat paddenstoelen al eeuwenlang gebruikt worden in de traditionele Chinese geneeskunde? Ook de ‘Ancient Elders’, ofwel oude wijzen, gebruikten paddenstoelen al eeuwenlang ter ondersteuning van de menselijke gezondheid.

Medicinale paddenstoelen hebben in het algemeen een aantal echt grote voordelen. Waaronder het mogelijk voorkomen van Alzheimer, het verminderen van het risico op hartaandoeningen en het verminderen van ontstekingen. Paddenstoelen bevatten ook antioxidanten en stimuleren het immuunsysteem, zoals uit een onderzoek is gebleken.

Er zijn veel beweringen over de voordelen van paddenstoelenkoffie.

Enkele van de meest populaire zijn:

 • Betere slaap.
 • Verminderde stress.
 • Versterkt je immuunsysteem.
 • Ondersteunt uw geheugen.
 • Hogere energie niveaus.
 • Ontspant pijnlijke spieren.
 • Vermindert ontstekingen.

Cafeïne vervanger

Ben je opzoek naar een gezonde vervanger van cafeïne, probeer je minder koffie te drinken of ben je op zoek naar een lekker alternatief voor koffie dan ben je aan het juiste adres is en is deze Magic Medicinal Coffee zéker een aanrader!

Magic Medicinal Coffee - 130 gr poeder - ZEN - Healthinezz

In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt voor een gezonde leefstijl!

Keuze uit de beste huishoudelijke producten en supplementen, voor een optimaal en vitaal leven.
Naar de webshop >
0
  0
  Winkelmandje
  Je winkelmandje is leegTerug naar winkel
   Calculate Shipping